Hydrosim Meeting 2019-b -

Report of Contributions

Contribution ID: 2 Type: not specified

Meeting presentation

Wednesday, 18 September 2019 14:00 (15 minutes)

Presenter: BORGANI, Stefano

Session Classification: Meeting presentation

Contribution ID: 3 Type: not specified

The X-ray Halo Scaling Relations of SMBHs

Wednesday, 18 September 2019 14:15 (25 minutes)

Presenter: GASPARI, Max

Session Classification: Talks: Scientific results

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Planes of Satellite Galaxies in Magneticum

Wednesday, 18 September 2019 14:40 (25 minutes)

Presenter: FORSTER, Pascal

Session Classification: Talks: Scientific results

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Evolution of SSFR in HR Dianoga simulations

Wednesday, 18 September 2019 15:05 (25 minutes)

Presenter: BASSINI, Luigi

Session Classification: Talks: Scientific results

Contribution ID: 6 Type: not specified

The effect of Baryons on the Halo Bias

Wednesday, 18 September 2019 16:20 (25 minutes)

Presenter: CASTRO, Tiago

Session Classification: Talks: Scientific results

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Satellite galaxies in galaxy clusters

Wednesday, 18 September 2019 16:45 (25 minutes)

Presenter: LOTZ, Marcel

Session Classification: Talks: Scientific results

Contribution ID: 8 Type: not specified

Which simulations? Which code?

Thursday, 19 September 2019 09:30 (25 minutes)

Which simulations? Which code?

Presenter: BORGANI, Stefano

Session Classification: Status of the code

Contribution ID: 9 Type: not specified

Updates OpenGadget3 and COMPAS

Thursday, 19 September 2019 09:55 (25 minutes)

Presenter: DOLAG, Klaus

Session Classification: Status of the code

Contribution ID: 10 Type: not specified

Cosmic Rays in OpenGadget - Status update

Thursday, 19 September 2019 11:30 (25 minutes)

Presenter: BOESS, Ludwig

Session Classification: Talks: Code developments

Contribution ID: 11 Type: not specified

Integrating MUPPI in OpenGadget

Thursday, 19 September 2019 11:55 (25 minutes)

Presenter: MURANTE, Giuseppe

Session Classification: Talks: Code developments

Contribution ID: 12 Type: not specified

AGN feedback with MUPPI

Thursday, 19 September 2019 14:00 (25 minutes)

Presenter: VALENTINI, Milena

Session Classification: Talks: Code developments

Contribution ID: 13 Type: not specified

MFM in Gadget - Current Status

Thursday, 19 September 2019 14:25 (25 minutes)

Presenter: HINZ, Paul Marten

Session Classification: Talks: Code developments

Contribution ID: 14 Type: not specified

Status of Subfind and PM and maybe more

Thursday, 19 September 2019 14:50 (10 minutes)

Presenter: PETKOVA, Margarita

Session Classification: Talks: Code developments

Contribution ID: 16 Type: not specified

Galaxy cluster scaling relations with Magnetic: updates and forecasts

Wednesday, 18 September 2019 17:10 (25 minutes)

Presenter: SINGH, Priyanka

Session Classification: Talks: Scientific results

Contribution ID: 17 Type: not specified

How to efficiently run zoom-in simulations?

Thursday, 19 September 2019 15:40 (40 minutes)

Presenters: RAGAGNIN, Antonio; TORNATORE, Luca

Session Classification: Status of code tuning and development

Open discussion

Contribution ID: 18 Type: not specified

Open discussion

Thursday, 19 September 2019 16:20 (1h 40m)

Session Classification: Status of code tuning and development

Contribution ID: 19 Type: not specified

TBD

Wednesday, 18 September 2019 15:30 (25 minutes)

Presenter: FABJAN, Dunja

Session Classification: Talks: Scientific results

Contribution ID: 20 Type: not specified

Advanced ISM models for galaxy formation simulations

Wednesday, 18 September 2019 17:35 (25 minutes)

Presenter: MARINACCI, Federico

Session Classification: Talks: Scientific results

Contribution ID: 21 Type: not specified

Building a general archive for simulations

Friday, 20 September 2019 10:00 (20 minutes)

Presenter: CHAITRA

Session Classification: Discussion: Projects from available, ongoing and future simula-

tions

Contribution ID: 22 Type: not specified

The kinematics in CC and NCC clusters

Wednesday, 18 September 2019 18:00 (25 minutes)

Presenter: KÜEHN, Max

Session Classification: Talks: Scientific results